V těchto deštivých dnech je potřeba se trošku rozveselit. Proto jsme si v zahradnictví Kuřim pro . Je však důležité myslet už i na jaro a na naši zahrádku. Jelikož cibuloviny kvetoucí v jarních měsících se sází právě na PODZIM, aby do zimy stihly dobře zakořenit a mohly nás na jaře těšit nádhernými květy = o vzhledu Vaší jarní zahrady rozhodujete právě nyní!!

Jarní cibuloviny nám ohlašují příchod jara a jsou bezpochyby nepostradatelnou součástí jarní zahrady. Vaše zahrady na jaře pak doslova hýří barvami květů tulipánů, krokusů, narcisů, sněženek, bledulí, modřenců a řebčíků.

Daří se jim v běžné zahradní půdě. Hloubka výsadby se řídí velikostí cibulí, obecně se vysazují, zhruba do 2 až 3násobné hloubky jejich velikosti. To znamená – čím větší cibule tím hlouběji ji vysadíme. Cibuloviny by se měli vysazovat až se trošku ochladí nejlépe, tak aby okolní teplota byla kolem 0ºC a nešla již výše.

Přijďte si k nám vybrat ze širokého sortimentu jarně kvetoucích cibulovin. Cibule nabízíme po kusech nebo v balení.

V nabídce máme například: Narcis – Narcissus, Tulipány – Tulipa, Hyacinty – Hyacinthus, Řebčíky – Fritillaria, Česnek – Allium, Lilie – Lilium, Sněženka – Galanthus, Bledule – Leucojum, Ladoňka – Scilla Sibirica, Krokus – Crocuss, Modřenec – Muscari, Kosatce – Iris, Sasanka – Anemone, Hyacintovec – Hispanica, Puškinie – Puschkinia, Triteleia….

Cibuloviny stále doplňujeme o nové druhy, budeme se těšit na vaši návštěvu!

Michaela Olšanová
Michaela Olšanová